Banner
Banner

Video

Lista e mbeshtetesve

Te nderuar miq,

Ju faleminderit per kontributin tuaj! Ne kete hapesire do te publikojme listen e mbeshtetesve qe kane ndihmuar financiarisht gazeten.

Mbeshtetesit e deritanishem:

 1. Agim Saracini
 2. Alfred Perlala
 3. Erida Cela
 4. Gjoke Gojcaj
 5. Fatos Nushi
 6. Albulena Rrafshi
 7. Enver Spahiu
 8. Fitim Rashidi
 9. Bekim Sejdiu
 10. Jeton Lleshi
 11. Fahri Petlla
Banner

Srpska përcaktuese e koalicionit të ardhshëm

Tejkalimi eventual i nyjës së zgjedhjes së kryetarit të Kuvendit nuk do të zgjidhte përfundimisht edhe krizën politike në vend. Sfida tjetër me të cilën do të duhej të ballafaqohet kryeministri dhe koalicioni i ardhshëm qeverisës është përfshirja e Listës Serbe në qeverinë e re.

Burime diplomatike i kanë thënë gazetës “Tribuna” se janë pesë parime mbi të cilat institucionet e Kosovës duhet të formohen. Tri prej tyre kanë të bëjnë me vet aktin e themelimit, kurse dy parime tjera me politikat qeverisëse. Fillimisht, kërkohet që kryetari i Kuvendit të zgjidhet konform aktgjykimit të Gjykatës Kushtetuese, së dyti, që presidentja të nominojë mandatarin e qeverisë në të dyja rastet vetëm duke u mbështetur në aktgjykimin e mëhershëm të Gjykatës Kushtetuese dhe së treti që koalicioni i ardhshëm qeverisës të jetë gjithëpërfshirës, që nënkupton që pjesë e tij të jetë edhe “Srpska”.

 

ALN
Site Meter
Follow Us
Find us on Facebook