Banner
Banner

Video

Lista e mbeshtetesve

Te nderuar miq,

Ju faleminderit per kontributin tuaj! Ne kete hapesire do te publikojme listen e mbeshtetesve qe kane ndihmuar financiarisht gazeten.

Mbeshtetesit e deritanishem:

 1. Agim Saracini
 2. Alfred Perlala
 3. Erida Cela
 4. Gjoke Gojcaj
 5. Fatos Nushi
 6. Albulena Rrafshi
 7. Enver Spahiu
 8. Fitim Rashidi
 9. Bekim Sejdiu
 10. Jeton Lleshi
 11. Fahri Petlla
Banner

​A janë zgjedhjet e reja alternativa e vetme për Kosovën?

Ka rreth pesë muaj që Republika e Kosovës është pa Kuvend dhe pa institucione. Kjo për faktin se është krijuar një ngërç politik, apo bllokadë institucione nga partitë shqiptare.

E njëra prej arsyeve të këtij ngërçi politik është edhe aktvendimi i Gjykatës Kushtetuese që, sipas saj kryeparlamentarin ta propozojë ekskluzivisht Partia Demokratike e Kosovës, parti e cila assesi nuk mundet që t’i këtë numrat e mjaftueshëm për ta fituar këtë postë, e që me mjaft ngulm e kërkon. Por, edhe pse kaluan muaj të tërë, ky ngërç politik, vështirë që të tejkalohet. Por, cila është zgjidhja e duhur e zgjedhjes së këtij problemi? Alternativa e vetme si duket janë zgjidhjet e jashtëzakonshme!

Analistët politik, vlerësojnë për gazetën “Bota sot” se, e vetmja zgjidhje e kësaj bllokade politike janë zgjedhjet e reja. Sipas tyre, krejt kjo bllokadë e shkaktuar është si rrjedhojë e Partisë Demokratike të Kosovës, dhe kryetarit të Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasanit. Por, zgjidhja e këtij problemi është e paimagjinueshme edhe për Lidhjen Demokratike të Kosovës.

ALN
Site Meter
Follow Us
Find us on Facebook