Banner
Banner

Video

Lista e mbeshtetesve

Te nderuar miq,

Ju faleminderit per kontributin tuaj! Ne kete hapesire do te publikojme listen e mbeshtetesve qe kane ndihmuar financiarisht gazeten.

Mbeshtetesit e deritanishem:

 1. Agim Saracini
 2. Alfred Perlala
 3. Erida Cela
 4. Gjoke Gojcaj
 5. Fatos Nushi
 6. Albulena Rrafshi
 7. Enver Spahiu
 8. Fitim Rashidi
 9. Bekim Sejdiu
 10. Jeton Lleshi
 11. Fahri Petlla
Banner

Jo kryengritje, por bashkim me Nënën Shqipëri. Ky është ilaçi shërues kundër terrorizmit sllavomaqedon! (Prof.Dr.Mehdi HYSENI)

*** Vrasja e dy të rinjve të pafajshëm shqiptarë në Gostivar, më 28 shkurt 2012; “rrahja brutale me shufra hekuri dhe druri e 15 nxënësve shqiptarë  nga  ana njëzet terroristëve të maskuar sllavomaqedonë në autobusin  me numër 58  të linjës Shkup-Seta Petkë, me ç’rast kanë pësuar lëndime të rënda trupore dhe në kokë, duke përfunduar në spitalin e qytetit…” (www.botasot.info, 7 mars 2012), si dhe djega  flamurit shqiptar nga një e ashtuqujatur “Organizatë e krishterë” , janë akte  të rënda  terroiste, që po i përjetojnë shqiptarët në kurrizin e tyre jo vetëm në IRJM, por kudo që ndodhen ata si brenda, ashtu  e dhe jashtë Shqipërisë Etnike.Ndaj, shqiptarët si benda, ashtu edhe jashtë Shqipërisë Etnike,  me të drejtë kanë reagaur, duke i dënuar si të  shëmtuara dhe të paprnaueshme aktet e tilla terroriste të sllavomaqedonëve.  Gjithashtu, aktet e tilla  terroriste anitnjerëzore dhe anticivilizuese , i  kanë denoncuar edhe faktorët relevantë të bashksëisë ndërkombëtare (SHBA-ja dhe BE-ja), duke i apsotrofuar qarqet politike zyrtare të qeverisë së Maqedonisë, që të  “mos i politizojnë ato”.

Mirëpo, fatkeqësisht demonstrimi i akteve të tilla terroriste sllavomaqedone kundër shqiptarëve, në prapavijë ka motivet e thella dhe të errëta politike, raciste, etnike, fetare dhe nacionale, të njohura që nga përfundimi i lufrërave ballaknike (1912-1913)-Lufta e sllavomaqedonëve për copëtimin dhe për  zotërimin ilegal të territorit të Shqipërisë Etnike. Kjo strategji, kjo urrejtje raciste dhe kjo armiqësi e sllavomaqedonëve ndaj shqiptarëve, është e pranishme edhe sot nën maskën e mbrojtjes dhe të  mbijetesës së  Republikës së Maqedonisë Jugosllave, në saje të Marrëveshjes së Ohrit (2001).

Jo terrorizëm, jo vrasje të shqiptarëve, por secili në shtëpinë e vet!


Kohëve të fundit, jo pa arsye po flitet dhe po  shkruhet se për shkak të përshkallëzimit të  aparteidit dhe terrorizmit sllavomaqedon mbi shqiptarët e pafajshëm, ka ardhur koha që të mendohet për organizimin e një kryengritjeje  gjithëshqiptare, me qëllim që të luftohen të gjitha format e terrorizmit sllavomaqedon ndaj shqiptarëve të pafajshëm, të cilët, pa të drejtë janë përjashtuar nga Kushtetuta e IRJM-së si komb shtetformues, edhe pse për nga numri i tyre, shpehur në përqindjen statistikore, janë më shumë se “kombi” sllavomaqedon, edhe pse që nga viti 1945, e, edhe sot, më 2012, pushteti sllavomaqedon ka falsifikuar statistikat zyrtare të  shqiptarëve në IRJM, si dhe ka bërë spastrim etnik të shqiptarëve, siç është Manastiri dhe qytetet e vdebnaimet  e tjera, të populluara me shqiptarë.

Gjithashtu, pushteti aparteid sllavomaqedon,  i cili sot, kinëse si “shtet demokratik” (duke terrorizuar dhe vrarë shqiptarë të pafajshëm vetëm se janë shqiptarë)  po synon aderimin në NATO dhe në BE, afro një milion shqiptarëve të shpërngulur nëpër vende të ndryshme të Evropës dhe të botës, nuk ua njeh shtetësinë  sllavomaqedone, e as të drejtën e riatdheshimit të tyre në  shtëpitë dhe në trojet e tyre etnike.

Mirëpo, nëse pushteti shtetëror i sotëm sllavomaqedon, i mbështetur nga disa politikanë satrapë shqiptarë,  vazhdon  politikën dhe praktikën e deritashgme të poshtërimit të shqiptarëve si qenie njerëzore dhe si komb,  diskriminimin, aparteidin,  brugosjen, torturat çnjerëzore, dënimet drakonike, terrorizmin, vrasjet, mohimin e lirive dhe të drejtave të njeriut, duke përfshirë edhe të drejtën e vetëvendosjes së shqiptarëve, duhet të llogarit se durimit të shqiptarëve, tanimë i ka ardhur fundi. Shqiptarët nuk do të tolerojnë më që të rrahën, të torturohen, të terrorizohen, të vriten, të dënohen me nga 100 vjet burg vetëm se janë shqiptarë dhe, vetëm pse kërkojnë realizimin e të drejtave dhe lirive  të tyre, që të jenë të lirë dhe të barabartë me ligj, me kushtetut, si dhe me të gjitha marrëbeshjat dhe konventat ndërkombëtare, ashtu sikurse sllavomaqedonët, as më shumë, as më pak. Ndryshe, IRJM-ja e Titos dhe e titistëve të sotëm sllaboamedonë dhe shqiptarë, numëron ditët përpara një shthurjeje totale, ku shqiptarët, nuk do të pranojnë më kurrë që territorin dhe shtëpitë e tyre autoktone t’i ndajnë dhe t’i shrytëzojnë së bashku me kolonistët dhe  terroristët vrastarë sllavomaqedonë, por do të jenë Zot në shtëpinë e  tyre, të bashkuar me Kosovën dhe me Shqipërinë.

Ndërkombëtarisht, të sankcionohet terrorizmi sllavomaqedon!

-Ashtu sikur në çdo vend dhe, në çdo skaj të botës, edhe në Ballkan, duhet të luftohet dhe të dënohet çdo formë e ushtrimit të terrorit dhe të terrorizmit qoftë individuale,  grupore, qoftë e organizuar dhe e institucionalizuar nga vetë shtetet sllavo-ballkanike, të cilat, këtu e 100 vjet më parë, janë dëshmuar si prodhuesit dhe zbatuesit më të mëdhenj të industrisë  më të madhe dhe me rentabile të terrorizmit, të gjenocidit dhe të kolonializmit sllav mbi shqiptarët dhe mbi Shqipërinë Etnike.

Si rrjedhim i një politike dhe praktike të tillë antihumane, antiligjore dhe anticivilizuese, e dënueshme në mbarë botën, por jo edhe  në Ballkan për Serbinë e Madhe, për Greqinë, për Malin e Zi dhe për IRJM-në, amalgamë serbosllave kjo, e cila me ndihmën e fuqive të mëdha të dikurshme të Evropës (1878- 1912-1945-1999) ia arriti që ta copëtojë, kolonizojë dhe ta aneksojë më se gjysmën (mbi 50%) e territorit dhe të kombit të Shqipërisë Etnike.

Në këtë kontekst historiko-politik, duhet kërkuar motivet dhe shkaqet pse shqiptarët, edhe sot, në tokat dhe në shtëpitë e tyre, janë të kolonizuar, të copëtuar, të diskriminuar, të terrorizuar, pse vriten si “qenët endacakë” nga kolonizatorët e dikurshëm dhe të sotshëm sllavo-ballkanikë,  e askush nuk dënohet dhe nuk jep llogari ligjore për krimet e tilla terroriste dhe ataviste?!

Pse shqiptarët, edhe sot (2012), në erën e integrimeve evropiane dhe të globalizmit, janë të detyruar, që të jetojnë nën  “saçin e skuqur” të sundimit të huaj të egër kolonialist dhe hegjemonsit sllavoballkanik, ndonëse ndodhen në trojet e tyre etnike, të pushtuara nga sllavo-ballkanikët fqinjë (1878, 1912, 1913, 1914, 1915, 1918, 1945, 1990)?!

Pse nuk vlejnë të njëjtat standarde, kritere dhe parime të së drejtës everopiane dhe të asaj ndërkombëtare, që edhe shqiptarët të gëzojnë të drejtën e vetëvendosjes, të jetojnë të lirë, të pavarur, të integruar në një shtet të përbashkët kombëtar, ashtu sikurse  popujt e tjerë  të Ballkanit?!

Pse, edhe pas Marrëveshjes së Ohrit (2001) po diskriminohen dhe po vriten shqiptarët në IRJM?!


Toleranca e terrorizmit dhe e gjenocidit sllav  mbi shqiptarët, shpie në vrasjen e shqiptarëve dhe të destabilizimit të Ballkanit.

Këtë, kohëve të fundit, e provoi edhe vampirizimi i terrorizmit sllavomaqedon në Gostivar, në Shkup, në Tetovë, ku bandat paramilitare dhe terroriste të maskuara  dhe të pamaskuara, vranë disa shqiptarë, plagosën, torturuan dhe rrahën 15 nxënës  shqiptarë, si dhe dogjën flamurin shqiptar në qendër të Shkupit.

Të gjitha këto janë akte të patolerushme terrosite të sllavomaqedonëve, pavarësisht se kush i ka organizuar, mbështetur dhe kryer  ato me prapavijë politike të urrjetjes nacionale, që të rrahen, të plagosen dhe të vriten shqiptarët.

Sipas www.preshevajone.com, të datës 28 shkurt 2012: “Vrasja e  Besnik Shehapit (26) dhe e Imran Memetit (30) nga  polici sllavomaqedonas, Jakim Trifunovski (ish-pjesëtar i forcave speciale “tigrat” dhe, tani pjesëtar i policisë kufitare të MPB-së) në një parking në rrugën “Kej Vardari” në afërsi të sallonit të mobiljeve “Montenegro” në Gostivar, më 28 shkurt 2012” , është akt terrorist, i motivuar mbi bazën e urrejtjes  nacionale ngase  Besniku dhe Imrani ishin shqiptarë, të cilët nuk kishin bërë kurrfarë vepre penale, që të vriteshin nga polici i egërsuar Joakim Trifunovski.

Ja, kjo  “ishte mbrojtja” e drejtësisë, e rendit dhe e sigurisë publike sllavomaqedone nga ana e policit shovinist Joakim Trifunovskit,  i cili shkrehu plumbat vdekjeprurës mbi Besnik Shehapin dhe Imran Memetin, se gjoja ata kishin parkuar gabimisht veturën e tyre në parkingun e theksuar. Po, edhe sikur të kishte qenë e vërtetë ajo, polici sllavomaqedon nuk ka pasur kurrfarë të dejte ligjore, që të vriste dy shqiptarë (Besnikun dhe Imranin).

Mirëpo, çfarë të bëjmë, kur shqiptarët në IRJM diskriminohen mbi çdo bazë (njerëzore, nacionale, politike, ligjore, kushtetuese, shtetërore... etj.), keqtrajtohen, torturohen, plagosen dhe vriten  si “qenët në rrush” si thotë populli, e askush nuk përgjigjet për veprat e tilla kriminale dhe terroriste penale, që janë në kundërshtim me të gjitha ligjet dhe konventat ndërkombëtare për mbrojtjen dhe respektimin e  lirive dhe të drejtave të njeriut. Mirëpo, në rastin konkret, respektimi i tyre dhe zbatimi i këtyre  instrumeneve juridike ndërkombëtare vlen vetëm për sllavomaqedonët, jo edhe për shqiptarët e terrorizuar dhe të kolonizuar nga sllavomaqedonët, edhe pse janë në shtëpitë dhe në territorin e tyre autokton të Shqipërisë Etnike.

Pse shqiptarët në Maqedoni kanë pranuar një kompromis politik në dëm të së drejtës së tyre të vetëvendosjes, që të jetojnë në një shtet të përbashkët  multietnik dhe pluralist me  sllavomaqedonët, (duke pranuar që të mos e prishin ngrehinën artificiale shtetërore të Maqedonisë jugosllave të Titos, por që edhe në këtë shekull të jetojnë  si vasalë dhe të huaj brenda mureve të hekurta të saj), të dalë nga Marrëveshja e Ohrit ( 13/08/2001), kjo nuk nënkupton se   qeveria sllamaqedone  dhe sllavomaqedonët kanë të drejtë që  shqiptarët t’i diskriminojnë, t’i terrorizojnë, t’ua mohojnë liritë dhe të drejtat kombëtare, si dhe  t’ua heqin të drejtën e jetës, vetëm se janë shqiptarë.

Së këndejmi, duhet të vëmë në dukje faktin se, mbrojtja dhe shpëtimi i ngrehinës  artificilae multietnike dhe pluraliste i IRJM-së, sajuar nga  titistët, kardelistët, rankoviqët, cërvenkovskit etj., edhe sot, janë në funksion të pasurimit dhe  të sundimit karrierist të disa qarqeve të caktuara politike sllavomaqedone dhe shqiptare, jo   koekzistenca  paqësore, pajtimi, barazia, liria, drejtësia, demokracia, mirëqenia dhe zhvillimi ekonomik  i ndërsjellë sllavomaqen – shqiptar.

Ky është qëllimi dhe imperativi kryesor i pushtetit sllavomaqedon – shqiptar, që me çdo kusht ta ruajnë të paprekur ngrehinën  e theksuar titiste, sepse kjo, në esencë është forma më oportune për mohimin e së drejtës së vetëvendosjes së shqiptarëve në Maqedoni. Kjo formë terrorizuese  ua ka lidhur këmbë e duar shqiptarëve, që edhe në erën e integrimeve dhe demokracisë evroperëndimore, të jenë të detyruar të bashkëjetojnë me armiqtë terroristë sllavomaqedonë, të cilët shqiptarët i konsiderojnë dhe i trajtojnë si “element të huaj”, edhe pse ata jetojnë në truallin e    vet të Shqipërisë Etnike.

-Fajin kryesor, pse sot shqiptarët zyrtarisht “janë pakicë”, jashtë Kushtetutës së IRJM-së, të pabarabratë  mbi bazën kombëtare dhe shtetërore; pse  u mohohet e drejta e vetëvendosjes; pse grupet e ndryshme terroriste sllavomaqedone po ushtrojnë terror dhe, pse po i rrahin, torturojnë, burgosin, dënojnë dhe, pse po i vrasin shqiptarët e pafajshëm, e kanë  politikanët  e dobët shqiptarë, të cilët janë “barrikaduar” në  institucionet dhe në organet e ndryshme të qeverisë dhe të kuvendit të IRJM-së (1990-2012), të cilët të verbuar nga interesat e tyre egosite, grupore, klanore dhe partiake, të luftës  së tyre karrieriste për pushtet dhe për pasurim sa më të madh, kanë braktisur interesin e përgjithshëm nacional dhe shtetëror të shqiptarëve.

Kjo është një nga shkaqet kryesore, pse sot shqiptarët në IRJM vriten, rrahen dhe, janë të nënshtruar, të diskriminuar dhe të terroizuar në të gjitha format e ekzistencës së tyre nga ana shtetit kolonial sllavomaqedon, sepse JANË TË PAMBROJTUR.

ALN
Site Meter
Follow Us
Find us on Facebook