Banner
Banner

Video

Lista e mbeshtetesve

Te nderuar miq,

Ju faleminderit per kontributin tuaj! Ne kete hapesire do te publikojme listen e mbeshtetesve qe kane ndihmuar financiarisht gazeten.

Mbeshtetesit e deritanishem:

 1. Agim Saracini
 2. Alfred Perlala
 3. Erida Cela
 4. Gjoke Gojcaj
 5. Fatos Nushi
 6. Albulena Rrafshi
 7. Enver Spahiu
 8. Fitim Rashidi
 9. Bekim Sejdiu
 10. Jeton Lleshi
 11. Fahri Petlla
Banner

Analiza

Shqiptarët e kolonizuar nuk mbrohen me zero diplomaci! (Prof.Dr. Mehdi HYSENI)

*** Të drejtat dhe liritë e shqiptarëve jashtë kufijve të Shqipërisë londineze (1913), mund të respektohen dhe të mbrohen vetëm në qoftë se zbatohet Kushtetuta e Republikës së Shqipërisë (Preambula dhe Neni 8, Pika 1). Ndryshe, me procedure të shkurtër, duhet të ndryshohet ajo Kushtetutë, në mënyrë që të mos gënjehen dhe të mos mashtrohen në vijimësi  shqiptarët, të cilët që nga viti 1912, ende jetojnë si robër  dhe si  plaçkë e sundimit të egër kolonial të shteteve fqinje (Serbia, Mali i Zi, Maqedonia dhe Greqia).
-Ata që e shkelin Kushtetutën e Republikës së Shqipërisë, nuk e kanë vendin në Qeveri, as në Parlament e as në Presidencë, por jashtë tyre.
***  Edmond Haxhinasto dhe  Nikolla Popovski të një mendjeje “diplomatike” : “ Incidentet nuk ndikojnë në raportet Shqipëri – Maqedoni”.(Shih: www.lajmpress.com/16/03/2012).

Lexo me shume...

Jo kryengritje, por bashkim me Nënën Shqipëri. Ky është ilaçi shërues kundër terrorizmit sllavomaqedon! (Prof.Dr.Mehdi HYSENI)

*** Vrasja e dy të rinjve të pafajshëm shqiptarë në Gostivar, më 28 shkurt 2012; “rrahja brutale me shufra hekuri dhe druri e 15 nxënësve shqiptarë  nga  ana njëzet terroristëve të maskuar sllavomaqedonë në autobusin  me numër 58  të linjës Shkup-Seta Petkë, me ç’rast kanë pësuar lëndime të rënda trupore dhe në kokë, duke përfunduar në spitalin e qytetit…” (www.botasot.info, 7 mars 2012), si dhe djega  flamurit shqiptar nga një e ashtuqujatur “Organizatë e krishterë” , janë akte  të rënda  terroiste, që po i përjetojnë shqiptarët në kurrizin e tyre jo vetëm në IRJM, por kudo që ndodhen ata si brenda, ashtu  e dhe jashtë Shqipërisë Etnike.

Lexo me shume...

Danaj: Shqiptaret jane paqeberesit kryesore te rajonit (Interviste dhene per revisten MAPO)

Çfarë do i sjell Shqipërisë dhe shqiptareve, ajo që po ndodh tani dhe që po e quajmë ngritja e volumit të zërit për kërkesa si “Shqipëri Natyrale apo Shqipëri Etnike”, të cilat për politikën zyrtare janë zhvillime të pamundura? Cfarë është Shqipëria natyrale për ju?

Sipas Platformës, Shqiperia Natyrale, nuk është gjë tjetre vecse Shqiperia e shpallur ne 28 Nëntor 1912, ne Kuvendin e Vlorës. Pra kërkesa për Shqipëri natyrale, është në thelb kërkesa për zbatimin e një Akti Juridik i cili u injorua nga mbledhja e ambasadoëve në Londër ne vitet 1912-1913. Ky injorim u bë në mënyrë më shumë se kolonialiste, u bë në mënyrë barbare. Jo vetëm që kjo mbledhje që u mblodh në 16 dhjetor 1912, pra 18  ditë më pas shpalljes së pavarsisë, nuk e mori parasysh këtë akt juridik, por i trajtoi trojet shqiptare si plackë tregu.

 

Lexo me shume...

Bashkimi i Kosovës me Shqipërinë, ose nën mbrojtjen e përhershme të SHBA-ve (Nga Prof.Dr.Mehdi HYSENI)

*** Identiti i kombit shqiptar në Ballkan, është sinonim i ndërlidhur me Shqipërinë Etnike, jo me “Shqipërinë e madhe” (sepse shqiptarët, askujt nga vendet fqinje, nuk i kanë këputur asnjë pëllëmbë territori, por është e kundërta), të patentuar dhe të finalizuar nga industria ballkanike  “lebensraum” e Serbisë së Madhe (1844- 1999) të Ilia Garashaninit…, dhe të Slobodan Milosheviqit.  Ndaj, shqiptarët, asgjë nuk kanë të përbashkët me krijesën e trilluar  paditëse  dhe akuzuese “Shqipëria e madhe”!!!

*** Të drejtën e  Kosovës dhe të  shqiptarëve për t’u bashkuar me Shqipërinë, e garanton Kushtetuta e Republikës së Shqipërisë, ku thuhet: “ me aspiratën shekullore të popullit shqiptar për identitetin dhe bashkimin kombëtar” (Kushtetuta e Republikës së Shqipërisë, “Pegi”, Tiranë, 2002, f.5).

Lexo me shume...

Fusnota 1244 kundër bashkimit të Kosovës me Shqipërinë (Nga: Prof.Dr.Mehdi HYSENI)

Realisht, në këtë 100-vjetor të kremtimit të  shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë Etnike (28.11.1912) nga patrioti, atdhetari, strategu, politikani dhe diplomati më i urtë, më i guximshëm, më vizionar dhe më i shquar shqiptar, Ismail Qemali, unë prisja bashkimin e Republikës së Kosovës me Republikën e Shqiërisë, jo  “lidhjet konfederale” të Kosovës me Serbinë e Boris Tadiqit, sipas Fusnotës 1244 të kryeministrit Hashim Thaçi dhe të Edita Tahirit, të pranuar nga grupi negociator i “dialogut teknik” në Bruksel, më 24 shkurt 2012.

Lexo me shume...

ALN
Site Meter
Follow Us
Find us on Facebook