Banner
Banner

Video

Lista e mbeshtetesve

Te nderuar miq,

Ju faleminderit per kontributin tuaj! Ne kete hapesire do te publikojme listen e mbeshtetesve qe kane ndihmuar financiarisht gazeten.

Mbeshtetesit e deritanishem:

 1. Agim Saracini
 2. Alfred Perlala
 3. Erida Cela
 4. Gjoke Gojcaj
 5. Fatos Nushi
 6. Albulena Rrafshi
 7. Enver Spahiu
 8. Fitim Rashidi
 9. Bekim Sejdiu
 10. Jeton Lleshi
 11. Fahri Petlla
Banner

Analiza

Jo, Autonomi special, as “Sovranitet të dyfishtë”! (Prof.Dr.Mehdi HYSENI)

*** Bajram Rexhepi:“Jemi të vetëdijshëm se, do të jetë problem integrimi i veriut në sistemin e  Kosovës, por oferta jonë është që, njerëzëve, të cilët jetojnë në veri të Ibrit,  t’u njihet  AUTONOMIA THELBËSORE brenda Kosovës së pavarur.”(Shih: http://www.b92.net/info/vesti/24/06/2007).

Mesazhi i kësaj deklarate, nuk do të thotë “më rrove, të rrova, brisku i berberit”, por “ më mirë ta vras veten sesa armikun”!?

Lexo me shume...

Koço Danaj: Shqipëria natyrale do të bëhet

Interviste botuar ne gazeten The Albanian, Londer, 1 shkurt 2012 - Ekskluzive

Përfaqësuesi i mendimeve për një emancipim mbarë shqiptar, hartuesi i tezës mbi nevojën e Shqipërisë Natyrale¸ analisti, politikani dhe ideologu i Platformës për Shqipëri Natyrale Dr, Koço Danaj, ekskluzivisht dha për The Albanian një intervistë në të cilën shtjellon gjerësisht, gjithçka përfaqëson kjo Tezë dhe udhërrëfyesit deri në zgjidhje të aspiratës mbarë shqiptare.

Lexo me shume...

Kundër heqjes së emërtimit REPUBLIKA E KOSOVËS!

*** Siç bën të ditur www. http://www.koha.net/26 janar 2012, “Kryenegociatorja kosovare Edita Tahiri ka pranuar të mërkurën në një bisedë për “Kohën Ditore” se pala kosovare është pajtuar që Kosova të prezantohet në rajon pa fjalën Republikë dhe me një fusnotë.”!?
Heqja e emërtimit Republikë (ashtu siç ka kërkuar dhe është pajtuar Beogradi zyrtar, para së gjithash, është në kundërshtim me Kushtetutën e Republikës së Kosovës, si dhe me parimet e së drejtës ndërkombëtare. Nëse në takimet rajonale (që nuk nënkuptojnë vetëm rajonin ballkanik, por edhe më gjerë), nuk figuron emërtimi Republikë, po del se, Kosova nuk është kurrfarë shteti, por  vetëm një  “ banana republic”, të cilën  Serbia e konsideron si  pjesë dhe si çështje të brendshme të saj, ashtu siç figuron në Kushtetutën e saj të vitit 2006, gjoja se  “Kosova është pjesë integrale e territorit dhe e shtetit të Serbisë”. 

Lexo me shume...

Pse jemi «të dënuar» te bashkohemi !! (Nga libri Te denuar te bashkohemi, 2007)

Shqiptarët janë të dënuar të bashkohen. Janë të tillë në të gjithë hapsirën shqiptare. Janë të tillë në rajonin artificial politik të emërtuar Ballkan Perëndimor. Por titulli pyetës, është më shumë se një shkrim, është më shumë së një libër; është titull sa një Histori e së shkuarës dhe sa një Vizion i së ardhmes !! Po përse bashkimi i një kombi konsiderohet si «dënim», kur duhet të jetë tjetër fare. Kur në rastin e shqiptarëve, duhet të jetë siç thotë De Rada : Erdhi Dita e Arbërit ?

Lexo me shume...

Kur të rrahë “NASRADINI”, të qorton KACINI (!) (Nga: Prof.Dr. Mehdi HYSENI)

*** Jelko Kacin ( përfaqësues i Parlamentit Evropian për Bashkëpunim me Evropën Juglindore), së pari, pa të drejtë e kritikon kryeliderin Albin Kurti, kinëse ai përmes apelit “Serbia nuk kalon”, provokoi dhe manipuloi protestuesit, sepse me këtë promovoi bllokadën e marrëdhënieve ndërshtetërore, që është në kundërshtim me vlerat everopiane.”( http://www.evropaelire.org/17/01/2012).

Lexo më shumë...

ALN
Site Meter
Follow Us
Find us on Facebook