Banner
Banner

Video

Lista e mbeshtetesve

Te nderuar miq,

Ju faleminderit per kontributin tuaj! Ne kete hapesire do te publikojme listen e mbeshtetesve qe kane ndihmuar financiarisht gazeten.

Mbeshtetesit e deritanishem:

 1. Agim Saracini
 2. Alfred Perlala
 3. Erida Cela
 4. Gjoke Gojcaj
 5. Fatos Nushi
 6. Albulena Rrafshi
 7. Enver Spahiu
 8. Fitim Rashidi
 9. Bekim Sejdiu
 10. Jeton Lleshi
 11. Fahri Petlla
Banner

Analiza

Barometri diplomatik: POLITIKA SA MË AFËR SERBISË, SA MË LARG SHQIPËRISË, ËSHTË TRADHTI SUI GENERIS. Nga Prof.Dr.Mehdi HYSENI

Lëvizja Vetëvendosje do bashkim me Shqipërinë, jo përqafim me Serbinë terroriste dhe gjenocidale të Slobodan Milosheviqëve, të Vojislav Sheshelëve, të Tomislav Nikoliqëve, të Ivica Daçiqëve, të Arkanëve…etj., të cilët  së bashku, e dogjën dhe e shndërruan në shkrum e hi Kosovën e Shqipërisë Etnike (1989-1999).

Me një Serbi të tillë (të pareformuar me forca të reja të njëmendta demokratike, progresive e paqësore,ashtu sikurse që u ndërtua dhe u transformua Gjermmania e sotme antihitelriane, demokratike dhe paqësore)vrastare, gjenocidale dhe kolonialiste, e cila, edhe pas përfundimit të luftës më 10 qershor 1999, po e mban peng territorin verior të Kosovës, duke e konsideruar si “pjesë të saj të ligjshme”, asnjë qeveri e Kosovës nuk ka të drejtë ligjore dhe kushtetuese, që të paktojë me Serbinë, derisa ajo ta njohë Kosovën si shtet sovran dhe të pavarur.

Lexo me shume...

Ka vetem nje rrugedalje, Shqiperi Natyrale: Interviste e Koço Danaj dhene gazetes Telegraf

- Kështu, siç zhvillohet deri më sot politika, palët politike, a janë shumë të interesuara të plotësojnë standartet e 12 prioriteteve për në BE?

Jo, Palët politike janë të interesuara kush do të jetë në pushtet. Ky është realiteti. Por ka edhe demagogji. E, demagogjia flet ndryshe, ajo ka sulme dhe kundërsulme midis qeverisë dhe opozitës se gjoja ky apo ai e ka fajin. Por në heshtje ata të gjithë e dijnë se statusi i vëndit kandidat, është vendim poltik, vullnet politik.

Lexo me shume...

Kush është “atdheu” im? Nga – Besnik RAMA

Kush është “atdheu” im? Nga – Besnik RAMA

Kam plot 23 vjet ikur larg… larg vatanit tim! Në detin e turbullt e plot tallaz, më dukej atëherë sikur unë marshoja përpara për të kërkuar diçka më të re, më të mirë. Sytë tanë nuk kishin shikuar dritë ndonjëherë, e kjo ikje sikur na i hapi sytë pakëz. Në atë kohë po, po sot?!

Këto 19 vite po vuaj shumë, vuaj, vuaj por gjithsesi unë mbijetoj me idenë se një ditë, do kthehem atje ku linda, në atdheun tim, në Shqipërine time, në Tironën e të parëve të mi.

Lexo me shume...

Kapitali nuk përcakton vetëdijen nacionale (Prof.Dr.Mehdi HYSENI)

*** Nuk ëshë vetëdije, as vlerë kombëtare, as humane, as ligjore e as demokratike, kur kasta e "trabantëve" të sotëm e detyron dhe e kushtezon  klasën akademike shqiptare të punojë dhe të rrogëtojë për të, pa asnjë shpërblim. Kjo  nuk është kurrfarë vetëdije kombëtare, as vetëdije demokratike, humane evro-perëndimore (as socialiste e as kapitaliste), por shfrytëzim i egër, manipulim, poshtërim, degradim etik, professional, kombëtar, demokratik dhe human-shkelje e të gjitha të drejtave elementare dhe lirive të njeriut, që është në kundërshtim pikësëpari me Deklaratën Universale për të Drejtat e Njeriut (dhjetor 1948), të miratuar nga Organizata e Kobeve të Bashkuara.

Lexo me shume...

Shpëtimi i Kosovës është Shqipëria, jo Serbia! (Prof.Dr.Mehdi HYSENI)

*** -Jo, assesi, “aman “ Serbisë kolonizatore, sepse Kosova, Presheva, Bujanoci dhe Medvegja, janë pjesë integrale të territorit të Shqipërisë Etnike. Në këtë pikëvështrim nuk duhet të bëhet asnjë koncesion dhe, asnjë kompromis politik i gabuar në favor të politikës dhe të diplomacisë kolonialiste të Serbisë. Këtë imperativ sine qua non , duhet ta mbajnë parasysh edhe Prishtina, edhe Tirana zyrtare, jo të bëhen robër të politikës dhe të diplomacisë antishqiptare të Serbisë.

Lexo me shume...

ALN
Site Meter
Follow Us
Find us on Facebook