Banner
Banner

Video

Lista e mbeshtetesve

Te nderuar miq,

Ju faleminderit per kontributin tuaj! Ne kete hapesire do te publikojme listen e mbeshtetesve qe kane ndihmuar financiarisht gazeten.

Mbeshtetesit e deritanishem:

 1. Agim Saracini
 2. Alfred Perlala
 3. Erida Cela
 4. Gjoke Gojcaj
 5. Fatos Nushi
 6. Albulena Rrafshi
 7. Enver Spahiu
 8. Fitim Rashidi
 9. Bekim Sejdiu
 10. Jeton Lleshi
 11. Fahri Petlla
Home Lajme Akademik Kristo Frasheri shpallet Qytetar Nderi i Tiranes
Banner

Akademik Kristo Frasheri shpallet Qytetar Nderi i Tiranes

Historiani i njohur Kristo Frashëri është vlerësuar sot nga Këshilli Bashkiak, në unanimitet me titullin “Qytetar Nderi”, me motivacionin; “Për kontributin e çmuar në evidentimin e vlerave historike të qytetit të Tiranës”Propozimi për dhënien e këtij titulli për akademikun Kristo Frashëri ishte bërë nga grupi I Këshilltarëve të PS-së.

Akademik Kristo Frashëri ka luajtur një rol të rëndësishëm, në evidentimin e vlerave historike kulturore dhe qytetare të Tiranës. Ai ka realizuar një sërë studimesh dhe ka botuar shkrime dhe libra për historinë e kryeqytetit shqiptar. Më 11 shkurt, në një intervistë të posaçme, dhënë për konferencën shkencore të organizuar nga Bashkia e Tiranës, në kuadër të 92-vjetorit të deklarimit të Tiranës si kryeqytet i vendit, Kristo Frashëri deklaroi se e ndiente veten krenar, që ishte qytetar i Tiranës dhe me këtë dashuri dhe krenari për Tiranën ka punuar për evidentimin e historisë së saj.Profesor Kristo Frashëri është një nga historianët e njohur shqiptarë, me një prodhimtari shkencore që mbulon një periudhë gati 70-vjeçare. Lindur më 17 dhjetor 1920 në Stamboll, Kristo Frashëri ka trajtuar temat nga historia politike, zhvillimi ekonomik, probleme shoqërore, mendimi filozofik dhe lëvizja kulturore shqiptare. Kristo Frashëri është autor i punimeve të shumta  shkencore si: “Lidhja e Prizrenit 1878-1881”; “Gjergj Kastrioti Skënderbeu – Jeta dhe vepra”; “Historia e Tiranës”; “Skënderbeu në burimet dokumentare shqiptare në shek. XV”;  “Identiteti kombëtar i shqiptarëve”; “Shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë, 28 nëntor 1912”;  “Historia e qytetërimit shqiptar” etj.

ALN
Site Meter
Follow Us
Find us on Facebook